IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
16:55 | 7 август 2015
Обновен: 14:42 | 17 април 2024

Няма пропадане на автомагистрала "Струма"

Пропадането е груба манипулация, отсече шефът на АПИ

По материала работи: Златина Добрева
Няма пропадане на автомагистрала "Струма"

Няма пропадане на автомагистрала "Струма" по трасето на лот 4 - от Сандански до ГКПП "Кулата", установи проверка на Агенция "Пътна инфраструктура" с участието на журналисти.

 

Инспекцията беше направена след появили се вчера информации за свличане на отсечка на магистралата край Сандански.

 

Извършена бе и проверка на продължаващата работа по изграждането на пътните връзки "Петрич - Кулата" и "Кулата - Петрич" при пресичането на пътя Петрич - Златарево с лот 4 на АМ "Струма".

 

По договор работата по връзките и на лот 4 трябва да завърши до 11 септември.

 

"Не видяхме никакво пропадане, защото просто такова няма", заяви шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров след преминаването по близо 15-километровото трасе, по което продължава да се работи. Според него трафикът върви спокойно.

 

Публикуваните снимки не са от директното трасе на автомагистралата, по което на 31 юли, за да се улесни трафикът в района на Петрич, беше пуснато движението при продължаващи строителни дейности на обекта, каза той.

 

"Снимките са от подходи към Петрич, които са на около километър от трасето на АМ "Струма". Те са с временна настилка и не са завършени. Хвърлянето на абсолютно неверни и спекулативни твърдения в публичното пространство са груби манипулации, подвеждащи обществото и неотговарящи на истината", изтъкна Лазаров.

 

По думите му тази манипулация обижда хората, които работят по трасето и губи излишна енергия.

 

"В момента ние трябва да се занимаваме с лот 2, където има също достатъчно много работа. Отложих днес оперативката там само и само да покажем, че магистралата не е пропаднала никъде", коментира още Лазаров.

 

Той призова за коректност и търпение. "Миналата седмица, когато пуснахме движението, за да улесним трафика в активния отпускарски сезон, предупредихме, че остават довършителни работи, които са извън основната част от трасето. Виждате, че работата по тях продължава", изтъкна той.

 

Движението по лот 4 на магистрала "Струма" от Сандански до Кулата беше пуснато предсрочно преди дни.

 

Изцяло бе отворен и водещият до граничния пункт участък с дължина 1,5 км. До 20 август обаче ще продължат да се изпълняват довършителни работи по трасето.

Коментари

Новини Варна