IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
14:45 | 12 август 2015
Обновен: 14:51 | 17 април 2024

Лекари срещу отнетия лиценз на болница "Папуров"

Пациентите били карани насилствено да сменят джипита

По материала работи: Златина Добрева
Лекари срещу отнетия лиценз на болница "Папуров"

Регионалната колегия на лекарски съюз /БЛС/ в Търговище разпространи днес декларация, в която се призовава да бъде възстановен лицензът на болница "Папуров".

 

Документът вчера е изпратен до Министерството на здравеопазването, до Комисията по здравеопазване към НС, до депутати от региона, каза Панайот Арнаудов, председател на РК на БЛС, цитиран от БТА.

 

В декларацията се казва, че със закриването на болница "Папуров" е било извършено "насилствено въздействие върху болните да променят лекуващия си лекар и избраното от тях място за лекуване, лишаване на пациентите от техните права".

 

На болница "Папуров" бе отнето разрешителното за дейност, след като Върховният касационен съд издаде условна присъда на собственика на здравното заведение д-р Добрин Папуров за действия, довели до източването на близо 200 000 лева от НЗОК.

 

Пациентите на хирургичната болница в Търговище получават безвъзмезден вторичен преглед в друг медицински център в града. Вторичните прегледи се полагат по клинична пътека, обясни хирургът д-р Румен Русев.

 

Прегледите ще бъдат извършвани от лекарите, правили медицинската интервенция.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна