IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
17:06 | 17 август 2015
Обновен: 12:25 | 29 април 2024

Българи обрани край Солун. От Консулството: Дайте пари!

Семейство остана без никаква подкрепа и без документи

По материала работи: Деян Михайлов
Българи обрани край Солун. От Консулството: Дайте пари!

Българско семейство се оказа без пари и подкрепа от страна на властите ни, след като колата им е обрана по обед на паркинг на заведение на 40 км от Солун, в посока Атина.

Оставяйки я на паркинга, по обед те биват извикани от радиоуредбата на плажа, да се явят при автомобила си.

Семейството се втурва и установява, че колата им е разбита, а от нея са откраднати пари, скъпи вещи, техника – смартфони и лаптоп, както и документите им за самоличност.

Правят опити да разберат от гръцките полицаи какво точно се е случило, но за жалост не срещат нужната подкрепа. Звънят и на консулската ни служба в Солун, а от там им съобщават, че няма какво да направят, освен че срещу 75 евро на човек, може да им бъде издаден временен документ за самоличност - пасаван, за да се приберат в България.

"Ние нямаме пукната пара, всичко ни беше откраднато, сега сме в полицията в Солун, за да разберем какво се случва, за да им разкажем какво са ни откраднали. Г-н Гелев от консулския ни отдел не ни помогна, освен че ни поискаха пари. Подозираме организиран обир, тази кражба не е случайна, имаше стотици паркирани коли, точно нашата кола ли решиха да оберат", сподели пред Dnes.bg Любомир Цветков, чиято кола е обраната.

Коментари

Новини Варна