IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
17:11 | 19 август 2015
Обновен: 05:49 | 7 май 2024

Дъждовен четвъртък, вадим чадърите

Освен очакваните дъждове, падат и температурите

По материала работи: Борис Проданов
Дъждовен четвъртък, вадим чадърите

През нощта над страната ще бъде предимно облачно. С преминаването на студен атмосферен фронт, от северозапад ще започнат валежи, които ще продължат и през деня, твърдят синоптиците от НИМХ-БАН.


Около и след обяд и в останалата част от страната ще има интензивни валежи. Очакват се и градушки.


Температурите ще се понижат - максималните ще са предимно между 24 и 29 градуса, в Северозападна България и по-ниски. В Източна България ще духа до умерен вятър от североизток-изток.


Над Черноморието ще бъде облачно с валежи. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат от 24 до 26 градуса, а температурата на морската вода ще е от 26 до 28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


Над планините ще бъде облачно, ще има интензивни и значителни по количество валежи. Ще има и гръмотевични бури. Ще духа слаб, по билата - до умерен вятър от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.


През нощта срещу петък и в петък валежите и гръмотевичните бури ще продължат, на повече места и по-интензивни ще са в Източна България. Над Западна България ще има и слънчеви часове, но около и след обяд отново ще има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи.

Коментари

Новини Варна