IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:26 | 31 август 2015
Обновен: 20:57 | 14 май 2024

Днес е последният ден, в който земеделците могат да кандидатстват за държавна помощ

Целта на помощта е да се насърчат да се застраховат доброволно малки и средни предприятия и земеделски стопани

По материала работи: Деян Михайлов
Днес е последният ден, в който земеделците могат да кандидатстват за държавна помощ

Днес е последният ден, в който земеделците могат да кандидатстват за държавна помощ по схемата за съфинансиране на застрахователните премии за селскостопанска продукция. Заявленията се подават в регионалните дирекции на Фонд „Земеделие".

Бюджетът за 2015 г. по схемата за държавна помощ за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция бе увеличен със 700 хил. лв. поради голям интерес и така общият бюджет по схемата стана 1,7 млн. лева.
Целта на помощта е да се насърчат да се застраховат доброволно малки и средни предприятия и земеделски стопани, които отглеждат плодове, зеленчуци, етерично-маслени култури и тютюн.
Максималният размер на подпомагането, което може да получи един земеделски стопанин, е до 65% от стойността на застрахователната премия.
Срокът за подаване на заявления изтича днес. Срокът за сключване на договори и изплащане на средствата е до 15 декември.

 

Коментари

Новини Варна