IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
10:55 | 13 ноември 2015
Обновен: 07:33 | 29 април 2024

Митничари разкриха измама с маркирани горива за отопление

Шофьорът ощетил училище с 750 литра

По материала работи: Деян Михайлов
Митничари разкриха измама с маркирани горива за отопление

Служители на Митница Русе разкриха измама с маркирани горива за отопление на детски градини и училища. С манипулиран брояч доставчикът на петролния продукт отклонявал значителни количества.

Митническите инспектори спрели автоцистерната за проверка веднага след като заредила основното училище в русенското село Николово.

По документи шофьорът е заредил 4 003 литра маркирано гориво за отопление от данъчен склад. Според разпечатката от брояча на автоцистерната в училищния резервоар са постъпили 4018 литра, а в момента на проверката инспекторите установили, че в цистерната има все още значително количество нафта, което след източване и замерване се оказало 750 литра. В същия момент обаче броячът на отдаващата система отчитал, че в цистерната има два пъти по-малко гориво.

Проби от горивото са изпратени за експертиза в Митническата лаборатория в Русе. Собственикът на автоцистерната не могъл да предостави документи за откритото количество нафта.

Срещу нарушителя ще бъде образувано административно-наказателно производство.

 

24chasa.bg

Коментари

Новини Варна