IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
15:00 | 13 ноември 2015
Обновен: 00:49 | 22 април 2024

Отложиха делото vs. Сидеров за Летище Варна

Той пък твърди, че е станал жертва на скалъпено обвинение

По материала работи: Деян Михайлов
Отложиха делото vs. Сидеров за Летище Варна


Софийският градски съд отложи делото срещу Волен Сидеров за инцидента на Летище Варна през декември м.г.
В продължение на два часа и половина съдебният състав разпита шестима свидетели на случилото се преди две години. Показания пред съда дадоха Иван Димитров, Димитър Димов, Емил Радев, Калина Балабанова, Николай Александров и Алекси Христов.

Конфликтът на летището възникна след скандал на борда на самолет между депутати от "Атака" и френски дипломат. В скандал се въвлякоха и пътници, наложи се и полицията да се намеси. По време на скандала пострада леко полицай.

Според прокуратурата скандалът е провокиран от Сидеров и спътниците му. Лидерът на "Атака" пък твърди, че е станал жертва на скалъпено обвинение.

На 12 ноември главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че ще поиска от съда постоянно задържане на лидера на "Атака" Волен Сидеров в ареста. Депутатът ще бъде призован във вторник, за да му бъде повдигнато обвинение за скандала в НАТФИЗ. Националистът нахлу в учебното заведение в нощта на първия тур на изборите.

След повдигане на обвинението, Сидеров ще бъде задържан за 72 часа, след което решението дали да бъде освободен ще бъде на съда.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна