IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
11:41 | 5 януари 2016
Обновен: 02:22 | 14 май 2024

Местан няма връзка с турското разузнаване

Не вярвам във версията за шпионаж, заяви Димо Гяуров

По материала работи: Деян Михайлов
Местан няма връзка с турското разузнаване

Според бившия директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров, няма данни за връзка на Лютви Местан с турското разузнаване.

"До момента аз поне не съм видял нито едно сериозно доказателство за обвързаността на Лютви Местан с турските специални служби и конкретни данни за някакви негови прояви, свързани с тази обвързаност", коментира той пред Нова телевизия.

"Не вярвам във версията за шпионаж, тази версия се лансира много упорито от няколко медии, за които не е тайна, че обслужват интересите на ДПС", каза още Гяуров.

Той определи като "грандиозна глупост" посещението на Лютви Местан в турското посолство, за да планира как да защити сигурността си.

"Това все още не означава непременно шпионска връзка. На всички въпроси трябва да се даде отговор в най-близко бъдеще от страна на ДАНС и прокуратурата", допълни Гяуров и продължи:

"Лютви Местан е част от ядрото на ДПС от много години и вероятно той самият е участвал в "опрасквания" през последните години и би трябвало да му е ясно какво ще му се случи оттук нататък", добави бившият директор на Националната разузнавателна служба.

По думите му истинската причина за случилото се в ДПС е опитът на Доган да сложи партията на нови релси, да преопакова ДПС и да го направи по-сдъвкаемо за публиката.

"Според мен сценарият малко е излязъл от контрол, може би заради упорството на Местан. Аз си мисля, че това трябваше да бъде коледният подарък за българите", каза още Димо Гяуров.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна