IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
21:09 | 6 май 2016
Обновен: 17:10 | 21 април 2024

Заместник-държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен похвали българското правителство за борбата с контрабандата

Сред обсъжданите теми между Борисов и Блинкен са били енергетиката, бежанската криза, отбраната, противодействието на тероризма и образованието

По материала работи: Слав Велев
Снимка БНР

Заместник-държавният секретар на Съединените американски щати Антъни Блинкен даде висока оценка на борбата на българското правителство с контрабандата и заяви, че в това отношение страната ни може да сподели опит с немалко други държави. Блинкен каза това след час и половина разговори с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Преди това американският заместник-държавен секретар се срещна с президента Росен Плевнелиев, а утре му предстоят разговори с министъра на външните работи Даниел Митов. Сред обсъжданите теми между Борисов и Блинкен са били енергетиката, бежанската криза, отбраната, противодействието на тероризма и образованието. 

След срещата си с българския премиер Антъни Блинкен коментира:

Ние сме съюзници в НАТО, стояхме рамо до рамо и стоим рамо до рамо от Косово до Афганистан, и наистина почитаме смелостта на българите и на българския ангажимент да защитим всички граждани, както и нашият съюз и нашето партньорство. Оценяваме това, което направи българският премиер, за да достигнеме до достиженията, които имате тук. Затова да имате и силни институции и силна демокрация. Оценяваме и това изключително високо.

А премиерът Бойко Борисов отговори:

Благодаря, че оценихте борбата с корупцията и контрабанда, защото с финансовите средства, които отделихме от бюджета дадоха възможност да реорганизираме и да заделим повече финансов ресурс за армията.

bnr.bg/ БНР

Коментари

Новини Варна