IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
12:00 | 11 май 2016
Обновен: 08:02 | 18 май 2024

Словения с почетно консулство в София

Бившият министър Николай Василев ще го оглави

По материала работи: Златина Добрева
Словения с почетно консулство в София

Правителството даде съгласие за откриване на почетно консулство на Словения в България със седалище в София и с консулски окръг, обхващащ територията на цялата страна. С решението се дава съгласие Николай Василев да изпълнява функциите на почетно (нещатно) консулско длъжностно лице.

 

За повече от 20 години от развитието на съвременните дипломатически отношения двете страни се радват на добро сътрудничество в рамките на организациите, в които членуват. Макар и с различна интензивност, през различните периоди политическият диалог е сравнително редовен. Съществува неизползван потенциал в търговско-икономическите отношения.


Николай Василев е бивш министър на държавната администрация и на икономиката. В момента е управителен партньор в инвеститорска компания.

 

С откриването на почетно консулство в България и определянето на Николай Василев за почетен консул ще бъде стимулирано развитието на двустранните икономически и културни отношения и възможностите за сътрудничество в различни сфери, поясняват от Министерския съвет.

 

Коментари

Новини Варна