IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
13:25 | 11 май 2016
Обновен: 08:02 | 18 май 2024

Протестите срещу ромите в Раднево – до 15 юни

Обстановката в града постепенно започна да се успокоява

По материала работи: Деян Михайлов
Протестите срещу ромите в Раднево – до 15 юни

Мирният протест в Раднево продължава до 15 юни. Срокът е посочен в молбата на инициативния комитет, която е подадена в общината, съобщи кметът на града д-р Тенчо Тенев пред БТА.

След сериозните сблъсъци в първите дни, обстановката в града постепенно се успокоява.

Утре изтича крайният срок, в който собствениците на трите магазина в ромския квартал "Кантона" трябва да докажат законността им. В противен случай със заповед на кмета те ще бъдат съборени.

В квартал "Кантона" има вода и ток, но част от обитателите му нямат партиди. В квартала има и три чешми, които са обществени. Те обаче нямат чучури, защото са откраднати. От тези чешми  част от фамилиите вземат вода за миене, пране и пиене.

Подобна е ситуацията и с тока. Законни са мрежите само в общинските жилища. Останалите къщи имат ток, но живеещите в тях събират пари помежду си, за да платят обща сметка, отчита БТА.

Протестите в Раднево продължават с исканията за строги наказания за четиримата роми пребили трима младежи и за събаряне на незаконните къщи.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна