IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
17:57 | 11 май 2016
Обновен: 08:02 | 18 май 2024

МВР, НАП и ДАНС дирят измами в "Илиянци"

Съвместна спецоперация бори ДДС измами и контрабанда

По материала работи: Златина Добрева
МВР, НАП и ДАНС дирят измами в "Илиянци"

Съвместна спецоперация за противодействие на престъпления против митническия режим, данъчната и осигурителна система стартира на територията на София, съобщиха от МВР.

 

В спецакцията участват служители на ГД "Национална полиция", СДВР, Агенция "Митници", НАП, ДАНС и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

 

Екипите извършват проверки на складови помещения в стоков базар "Илиянци", както и на други търговски обекти в столицата. Контролът е насочен приоритетно към фирми, осъществяващи търговска дейност със стоки за широка употреба, с произход страни, извън Европейския съюз.

 

От вътрешното министерство посочват, че целите на проверяващите са идентифициране на некоректно търговско поведение, ощетяващо фиска, и мониторинг по спазването на изискванията за качество на разпространяваните стоки, разписани в европейските директиви.

 

Екипите извършват и действия по установяване на т.нар. фирми-фантоми, използвани за фиктивни сделки с цел укриване и невнасяне на данъци.

 

Към момента от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор са съставени 7 акта за установени административни нарушения и са издадени 7 разпореждания за преустановяване на търговска дейност.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна