IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
20:36 | 11 май 2016
Обновен: 07:23 | 30 април 2024

Oранжев код в три области утре

Синоптиците предупреждават за обилни валежи

По материала работи: Златина Добрева
Oранжев код в три области утре

 

От 15 ч. днес е активирано Оперативното звено в Министерството на околната среда и водите (МОСВ), съобщиха от ведомството. Причината - Националният институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ-БАН) обяви за утре - 12 май, оранжев код в областите Видин, Монтана и Враца.

Там през нощта и в четвъртък, поради очакваните значителни валежи за 24 часа, голямото преовлажнение на почвата и високите нива на реките, има повишена вероятност за локални наводнения. Валежите ще продължат и през нощта срещу петък.

При оранжев код времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Хората трябва да се съобразяват с неизбежните рискове и да следват всички съвети на компетентните органи.

Жълт код за дъжд е обявен в осем области - Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, София-град, София-област, Перник и Кюстендил. През нощта и утре там се очакват значителни валежи, които ще продължат и през нощта срещу петък, пише dariknews.

Над Черноморието облачността утре ще е променлива, по-значителна по-северния бряг, където ще има превалявания от дъжд, докато над южния ще остане почти без валежи. Ще духа слаб, по южния бряг - до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на въздуха ще са между 16-17° на север, до 23-24° на юг. Температурата на морската - 14-17°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Коментари

Новини Варна