IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
10:36 | 12 май 2016
Обновен: 02:09 | 18 април 2024

Гърмен, година по-късно: Протести и незаконни бараки

В ромския кв. "Кремиковци продължават да строят нови къщи

По материала работи: Деян Михайлов
Гърмен, година по-късно: Протести и незаконни бараки

Жителите на Гърмен отново протестират. Година след размириците, които избухнаха в ромския кв. "Кремиковци", над 100 незаконни постройки си стоят.

Според хората набезите продължават, а в квартала продължават да строят нови къщи.

Хората от квартал "Кремиковци" обаче отрекоха незаконното строителство да продължава. Те казаха, че през тази една година никой не ги е закачал и, че не трябва да има конфликти. Според жителите на квартала въпросът е политически.

"Това са 50 години. Защо досега не е имало протести и проблеми?", питат жителите на квартала.

Жителите на "Кремиковци" искат да се направи ПУП на махалата (Подробен устройствен план). Според тях трябва да има пари, за да може да се направят еднотипни къщи и хората да си строят нормално.

Припомняме, че напрежението в Гърмен ексалира миналата година, след като години напрежението между българи и роми се наслагваше.

В конкретния случай силна музика отприщи недоволството, избухна масов бой, а той предизвика протести, които продължиха с месеци. Българите от Гърмен протестираха и искаха незаконните постройки в махалата да бъдат сринати, но...

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна