IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
11:08 | 12 май 2016
Обновен: 02:09 | 18 април 2024

След Бабигейт: Депутатската почивка – "на тъмно"

Дръпнаха шалтера на звука и картината от пленарната зала

По материала работи: Деян Михайлов
След Бабигейт: Депутатската почивка – "на тъмно"

Ръководството на парламента дръпна шалтера на звука и картината от пленарната зала в депутатските почивки.

Причината - неофициалните разговори на народните представители и най-вече на шефовете им в залата на Народното събрание да не стават достояние за медиите. 

Новите правила идват няколко седмици, след като председателката на парламента Цецка Цачева бе замесена в скандал, добил публичност като "Бабигейт".

"Отивам да се снимам с някви баби", се чу да казва тогава тя от президиума на един от заместниците си. 

Последва дебат в медиите дали бабите са дами от Израел, дошли на посещение в парламента в деня, в който се почитат жертвите на Холокоста или баби от група за автентичен фолклор от село Черкарски, както твърдят от екипа на Цачева. 

Вероятно шефката на парламента се е стреснала от скандала, защото все по-енергично изключва микрофона пред себе си, когато разговаря със заместниците си. От днес вече и камерите и микрофоните в пленарната зала се изключват в почивките.

Нововъведението идва няколко седмици след като ръководството на парламента забрани на всеки, който не е депутат, да бъде обслужван в кафенето и стола на Народното събрание преди заседанието и по време на почивките.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна