IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
17:30 | 16 май 2016
Обновен: 02:19 | 18 април 2024

КЕВР чака решение на съда, за да "стегне" топлофикациите

Предстои промяната на Общите условия за работа с потребителите

По материала работи: Борис Проданов
КЕВР чака решение на съда, за да "стегне" топлофикациите

Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ чака решение на съда, за да се осъществи промяната на Общите условия за работа с потребителите на "Топлофикация София" и останалите топлофикационни дружества. Това коментира пред журналисти председателят на КЕВР Иван Иванов. Това е последното, което ни е необходимо, за да мине под формата на доклад през комисията, очакваме да се случи скоро, отбеляза той.


По повод на предвиденото поскъпване на ВиК-услугите председателят на КЕВР каза, че "когато българските граждани гледат критично към цените на водоснабдителните услуги, трябва да отчитат, че техни сънародници работят в тези дружества и също имат нужда да получат актуализирани заплати, както всички останали сектори в страната". КЕВР винаги изхожда от консервативен подход при определянето на разходите и не допуска сериозни изменения, добави Иванов.


За предвиденото поскъпване на водата в Свищов от началото на следващия месец с близо 25 на сто - заради въвеждане на нова услуга по пречистване, Иванов коментира, че местните граждани настояват за по-добро качество на водоснабдяването и приемат напълно новите цени, които ще бъдат определени.


Срокът за представяне на бизнес плановете на ВиК-дружествата за следващия петгодишен период, който започва да тече от началото на 2017 г., е 30 юни, припомни той. Иванов изрази удовлетворение, че експерти на КЕВР обучават и подпомагат ВиК-операторите в изготвянето им.


По повод на цените на тока за новия регулаторен едногодишен период - от 1 юли, Иванов каза, че е доволен от работата на експертите на КЕВР. Искам да уверя гражданите на България, че КЕВР ще излезе със своето мъдро и справедливо решение, нека бъдат спокойни и уверени в това, добави той.

 

БТА

 

Коментари

Новини Варна