IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
14:26 | 19 май 2016
Обновен: 02:25 | 18 април 2024

Цветанов: Има обърканост в политическите изказвания на Радан Кънев

ДСБ искат ли да се върнат в управлението?

По материала работи: Слав Велев
Цветанов: Има обърканост в политическите изказвания на Радан Кънев

Това е доказателство за една обърканост и непоследователност в политическите изказвания. Така шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов определи отправената по-рано покана от страна на Радан Кънев към премиера Бойко Борисов за разговори за обща кандидатура за президентския вот, както и за мнозинство в това НС по приоритетните за страната теми.

Цветанов припомни метаморфозите в изявите на Кънев: „Първо имаше ултимативен тон, после опозиционно говорене, предвиждания за избори през май...” Според шефа на групата на ГЕРБ с офертата си костовистите правят пореден опит да бъдат отразени в медиите. „Нали те са достатъчно големи, а ние - достатъчно дребни”, не пропусна Цветанов обидата, която получи преди дни по свой адрес от Кънев. Наред с това той уточни, че сутринта са разговаряли с Борисов и темата за предстоящите президентски избори не била обсъждана. „Говорихме за антикорупционния и антитерористичния закон, на които трябва да се даде приоритет. Говорим си за националните приоритети.”, обясни Цветанов.

На въпрос дали предложението на Кънев е знак, че ДСБ искат да се върнат отново в управлението той посочи: „Не се прави така. Когато искаш да отидеш на гости на някого, ти трябва първо да почукаш на вратата, да му се обадиш по телефона и да се извиниш за това, което си говорил. Да кажеш - виждаме вече, че без вас не може да се случи нищо хубаво в държавата и затова искаме да сме отново заедно”. Шефът на парламентарната група на ГЕРБ уточни още, че днес е разговарял и с президента Росен Плевнелиев. Темата обаче били изстъпленията на Кристиян Таков от Правния съвет към „Дондуков” 2, който прокле депутатите, след като те отхвърлиха ветото на президента. „Бяхме огорчени от изказването му. Това е недопустимо за когото и да било, олицетворяващ се под една или друга форма с някоя институция.

Подобен тон и поведение може да ни накара само да се мразим и да водим излишни битки”, подчерта Цветанов. След това благодари на администрацията на президента, че светкавично са уточнили, че Таков е на доброволен принцип към „Дондуков” 2 и на практика не е част от екипа на Плевнелиев. Във връзка с намеренията на президента да сезира КС за поправките в Изборния кодекс Цветанов изрази недоумение какви мотиви и аргументи ще се напишат, при положение, че е заявена позиция, че НС ще направи корекция на текстовете за гласуването в чужбина.

Коментари

Новини Варна