IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
21:09 | 24 юни 2016
Обновен: 12:12 | 2 май 2024

БДЖ пуска предварителна продажба на билети до морето

Те ще могат да бъдат купувани 15 дни преди пътуването

По материала работи: Слав Велев
БДЖ пуска предварителна продажба на билети до морето

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за влаковете до морето през летния сезон, съобщиха от държавната железница, цитирани от dnes.bg.
 

Така билети за влаковете до морето ще могат да бъдат закупени 15 дни преди датата на пътуване.  Предварителната продажба ще бъде в сила до 15-и септември 2016 г. 
 

Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава през летните месеци.
 

По този начин "БДЖ – Пътнически превози" ЕООД дава възможност на пътниците да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервация за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване. 
 

Предварителна продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната.
 

На пътниците, които желаят да пътуват в спален или кушет вагон, е предоставена възможност да закупят спално място 30 дни преди датата на пътуване. 30-дневният срок за предварителна продажба на спални и кушет места важи през цялата година.

Коментари

Новини Варна