IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
18:17 | 6 август 2016
Обновен: 07:06 | 18 май 2024

Духът на Ванга още ни закриля

На гроба на ясновидката бе отслужена заупокойна молитва

По материала работи: Борис Проданов
Духът на Ванга още ни закриля

Панахида по повод 20-годишнината от смъртта на петричката пророчица леля Ванга бе отслужена днес по обяд в м. Рупите, край Петрич. На гроба на ясновидката бе отслужена заупокойна молитва. 

 

Сред гостите на помена бе Нешка Робева, Светлин Русев - авторът на стенописите в храма „Света Петка”, близки на леля Ванга, синът й Димитър Вълчев, акад. Благовест Сендов, лечителката от Чечня и автор на 12 книги Людмила Ким и мн. други.

 

„Ние я носим в сърцата си като благодатен огън, както приживе, така и на небето тя продължава да ни закриля и дава сили да вървим по трудния път на съдбата”, каза Людмила Ким, лекувана от Ванга. Лечителката от Чечня и автор на 12 книги бе довела в Рупите болния от аутизъм свой син Алек, двамата се поклониха на гроба й.

 

Нешка Робева й подари статуетка - мини копие на паметника на Ванга с протегната благославяща ръка. Такава получи и петричкият композитор Владимир Дайраджиев, автор на най-новата книга за петричката пророчица. Стотици от цялата страна и много чужденци по традиция се стекоха в почивния ден в м. Рупите, за да се поклонят пред гроба на пророчицата, поставена на един пиедестал с Нострадамус и Едгар Кейси.

 

Ванга се отива от този свят на 11 август 1996 г., но според канона поменът се състоя днес на Преображение Господне.

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна