IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:22 | 3 септември 2016
Обновен: 05:46 | 18 април 2024

Колоните от коли към Гърция започнаха да намаляват

От МВР предупреждават за натоварен трафик по главните пътища на страната

По материала работи: Юлиян Атанасов
Колоните от коли към Гърция започнаха да намаляват

Трафикът по главните пътища в страната остава интензивен, предупредиха от МВР. Опашките от автомобили на граничните пунктове към Гърция вече намаляват. Тази сутрин образувалата се колона на ГКПП „Кулата“ беше достигнала над 10 км.В района на тунел "Витиня" на АМ "Хемус" се е образувало задръстване около два километра, заради извършващите се там ремонти и пренасочването на двупосочното движение в едната от тръбите на тунела.

 

Натоварено е и движението към Бургас, където са били изпратени допълнителни екипи на "Пътна полиция".В София движението започва да се нормализира, тъй като повечето леки автомобили са напуснали града, предава БНР.Главна дирекция "Национална полиция" призовава водачите да подават сигнали в полицията или на телефон 112 при затруднения на движението по пътищата. Тази информация ще е полезна за по-бърза реакция от страна на "Пътната полиция" и вземане на допълнителни мерки за предотвратяването на нежелани колони от изчакващи автомобили.

 

След успокояване на трафика от полицията ще засилят проверките за скорост, а от 22.00 часа днес до 22.00 часа на 6 септември е планирана поредната превантивна акция, в която пътните полицаи ще следят и ще проверяват водачите за шофиране след употреба на алкохол или без да притежават свидетелство за правоуправление.

Четете още: Опашки по бензиностанции, колони към Кулата

 

Коментари

Новини Варна