IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
11:56 | 9 септември 2016
Обновен: 06:01 | 18 април 2024

Мая Манолова получавала заплахи заради внесена жалба

Ще пледирам в ползва на гражданите, заяви Манолова

По материала работи: Борис Проданов
 Мая Манолова получавала заплахи заради внесена жалба

Внесох жалба срещу съществуването на такса „сградна инсталация”, защото според Закона за защита на потребителите непоисканата услуга не се плаща. Това заяви омбудсманът Мая Манолова пред БТВ, във връзка със сезирането на съда срещу съществуването на такса „сградна инсталация”.

 

„Образувано е тълкувателно дело във Върховния касационен съд, чието разглеждане е на 29 септември. Аз ще се явя и ще пледирам в ползва на гражданите, които твърдят, че тази такса е незаконна”, обясни омбудсманът. Тя изрази надежда, че делото ще бъде спечелено. „Ние сме готови и с предложения в Закона за енергетиката, които поне да направят нейното плащане по-справедливо. Трябва да накараме народните представители да се замислят и по тази важа тема”, допълни общественият защитник.

 

На въпрос дали е получава заплахи заради работата си, тя отговори: „Конкретно, заплахи с това, че ще бъда поръчана на жълтите медии, че ще водят срещу мен съдебни процеси, че няма да приключи добре работа ми като омбудсман”. „Обаждат ми се именити адвокати, за което им благодаря, за да кажат, че се търсят хора срещу сериозно заплащане, които да започнат сериозна кампания срещу мен”, допълни още Манолова.

Коментари

Новини Варна