Варна 15°
fallback
България
20:37 | 2 октомври 2016
Обновен: 03:40 | 3 май 2024

Шумен стана столица на кулинарията за ден

Проявата беше част от традиционния Карнавал на плодородието

По материала работи: Слав Велев

90 маси с различни вкусотии на майстори готвачи от цялата страна бяха разпънати на площад „Освобождение" в Шумен. За вниманието на посетителите се съревноваваха стотици сладки, солени, люти и горчиви ястия, пухкави пити и дълги баници, сладкиши и сладка.

 

Кулинарната изложба е част от Карнавала на плодородието, а главен специалист оценител на вкус и вид бе готвачът и телевизионен водещ Лео Бианки, съобщава "Дарик".

 

Той бе впечатлен от здравословните храни, показани в кулинарната изложба - безглутенови ястия и сладкиши с годжи бери.  

Лео бе поканен от представителите на село Дибич да помага за приготвянето на свински кебап. Около кебапа няколко фенове не пропуснаха да си направят селфи с италианския готвач.  

С кулинарната изложба завърши и деветото издание на Карнавала наплодородието. Десетият Карнавал трябва да се състои през 2018 г.

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback