IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
21:08 | 24 ноември 2017
Обновен: 11:25 | 24 април 2024

Рекорден брой построени жилища в Тайланд

В новите постройки има 112 250 жилищни единици

По материала работи: Борис Проданов
Рекорден брой построени жилища в Тайланд

Близо 270 е броят на жилищните сгради, чието строителство е било започнато или завършено през 2017 г. в Тайланд. Това е рекорд за последните 23 години, сочат данните на Агенцията по въпросите за недвижими имоти. В новите постройки има 112 250 жилищни единици, или по около 400 апартамента във всяка. 90% от тях вече са напълно готови. 60% е делът на апартаментите, в които новите собственици са се нанесли да живеят.

 

Многото нови апартаменти на пазара не са довели до свръхпредлагане на този тип имоти. Въпреки това от Агенцията предупредиха за спекулации при някои проекти, особено там, където жилищата са били продадени за един ден. Ако тази тенденция се запази, то в близките две години има опасност от възникването на „имотен балон”.

 

Според експерти, е необходимо правителството да въведе мерки за защита на купувачите, които са внесли аванс за все още неготовите им жилища.

 

факти.бг

 

Още по темата: Варна е първенец в страната по въведени в експлоатация жилищни сгради

Коментари

Новини Варна