IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
10:33 | 18 април 2020
Обновен: 07:09 | 8 май 2024

Хотелите и къщите за гости в Еленския балкан не работят

Това е установила проверка на полицията и здравната инспекция по граждански сигнал

По материала работи: Ставри Таргов
Хотелите и къщите за гости в Еленския балкан не работят

Нито една къща за гости или семеен хотел в Еленския балкан не работи. Това е установила проверка на полицията и здравната инспекция по граждански сигнал, но много хора от големите градове са се прибрали по селските си имоти, което притеснява местните хора.

 

Кметът на община Елена Дилян Млъзев призова хората от големите градове, които са се прибрали за Великденските празници по имотите си, да не излизат и да спазват мерките за социална изолация:

 

„Хора от големите градове притежават тук имоти, идват си, някои от тях си идват и с приятелски семейства. Местните, разбира се,  се притесняваме от този поток. Няма къщи за гости, семейни хотели, ресторанти и категоризирани обекти на територията на общината, които да работят“.

 

За великденските служби в църковните храмове е създадена организация, а за спазването на реда ще помага и общинското доброволно формирование в Елена.

 

БНР

Коментари

Новини Варна