IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Икономика
16:09 | 20 юни 2020
Обновен: 22:50 | 26 април 2024

Експерт: Нискобюджетните електромобили скоро ще дойдат и в България(Видео)

В близко време ековозилата няма да се продават, а ще се ползват предимно под наем

По материала работи: Ставри Таргов
Експерт: Нискобюджетните електромобили скоро ще дойдат и в България(Видео)

 

 

Нискобюджетните електромобили скоро ще дойдат и в България. Това каза Илия Левков, председател на Управителния съвет на Индустриален клъстер електромобили (ИКЕМ), в предаването “Светът е бизнес” с водещ Ивайло Лаков. Левков посочи като пример модел на Dacia, която дава заявка за цена на нов електромобил до 20 хиляди лева.

 

“Карантината ни даде възможност да осъзнаем, че ни трябват “умни неща”, отбеляза Левков, като посочи, че използването на електромобили изисква промяна в мисленето.

 

“Електромобилът не трябва да бъде собственост - продажбите няма да се случват по стария начин - не е необходимо да закупим, за да ползваме”.

 

Експертът отбеляза, че електрификацията и цифровизацията вървят ръка за ръка - процесът не е толкова лесен и бърз, но рано или късно ще дойде и у нас.

 

По думите на Левков електромобилите ще променят начина, по които се продават превозни средства. Той посочи, че автомобилните концерни няма да продават по-малко, ще се появят оператори, които ще купуват коли и ще ги предоставят за ползване.

 

Експертът очаква ситуацията да се промени по този начин в следващите 10 години.

 

Още на bloombergtv.bg

Коментари

Новини Варна