IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Икономика
10:00 | 6 октомври 2021
Обновен: 14:39 | 25 март 2024

30% скок на горивата за година. Къде най-скъпо зареждаме резервоара?

Най-евтино е в Шумен, Велико Търново и Пловдив

По материала работи: Ставри Таргов
30% скок на горивата за година. Къде най-скъпо зареждаме резервоара?

За последната година цените по бензиностанциите са скочили с близо 27%. Най-евтини са горивата в Шумен, Велико Търново и Пловдив, а най-скъпи - във Видин и Кърджали, съобщи Нова тв.

За този период цените на бензина и дизела са скочили с близо 50 ст. за литър, показват данните на търговците. В момента цените се движат по средно 2.27 лв. за литър от най-масовия бензин А95 и още толкова за литър дизел.

Според експертите заради повишеното търсене и ръста в цените на петрола тази тенденция ще се запази и през следващите месеци. В същото време
 контролните органи продължават проверките за качество на горивата.

„Цените на горивата са основният фактор в нашата дейност. Миналата година по това време беше около 1.70 лв./л в пика на сезона. В момента е 2.30 лв./л, коментира Цветан Захариев, чиято фирма всеки ден извършва доставки с бусове на отоплителни инсталации в цялата страна. Разликата засега поема фирмата, за да не я поемат клиентите, отчита той, цитиран от "Монитор".
 

Коментари

Новини Варна