IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Икономика
09:00 | 20 ноември 2021
Обновен: 18:32 | 28 март 2024

При неизправен автомобил на пътя - глоба до 500 лв.

Акция „Зима“ на полицията влиза в заключителния си етап

По материала работи: Ставри Таргов
При неизправен автомобил на пътя - глоба до 500 лв.

Свирепи глоби до 500 лв. на пътя чакат шофьорите с неизправни автомобили. Акция „Зима“ на полицията влиза в заключителния си етап. Ще бъде проверявана техническата изправност на превозните средства.

Акцията ще тече от 21 до 30 ноември. Ще се следи както за техническата изправност и зимни гуми, така и за осветителните системи на автомобилите, съобщи ком. Близнаков на брифинг на „Пътна полиция“.

Той обясни, че основен акцент е положен към отношението на водачите към пешеходците. Ком. Близнаков каза, че през предходната акция „Зима“ са проверени около 70 000 превозни средства. Имало е случаи, в които автомобили са спирани от движение. Констатираните неизправности за повече от 3 000 коли.

„Не е важно колко хора ще глобим. Важното е шофьорите да подготвят автомобилите си. Така ще осигурим безопасност на всички участници в движението.

Условията не са за подценяване. Пътните настилки са предразположени към заледяване. Нека повишим вниманието и подготвим автомобилите си за зимата“, каза той.

Близнаков заяви, че санкциите варират между 50 и 500 лв. в зависимост от характера на нарушението. Той апелира освен водачите и пешеходците да спазват правилата, пише "Стандарт".

Коментари

Новини Варна