IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
10:00 | 30 декември 2021
Обновен: 16:57 | 23 април 2024

НОИ знае! Ясни са ваксинираните пенсионери. Брои им парите от февруари

Заявление за еднократната добавка от 75 лв. не се подава

По материала работи: Ставри Таргов
НОИ знае! Ясни са ваксинираните пенсионери. Брои им парите от февруари

Пенсионерите не трябва да подават заявление за еднократната добавка от 75 лв. Това напомня Националният осигурителен институт по повод новите стимули за ваксинирани възрастни.

Те влизат в сила от 1 януари и информацията кои са пенсионерите със завършен цикъл на ваксинация срещу COVID-19 ще се обменя служебно между институциите.

На всички правоимащи пенсионери ще им бъде изплатена полагащата им се добавка заедно с пенсиите за месец февруари, уверяват от НОИ. Право на този стимул имат всички пенсионери с поставени три дози (две за ваксината на "Янсен").

За пенсионерите, които имат завършен цикъл на ваксинация, стимулът ще се изплаща при поставяне на трета доза. Добавка ще има и за възрастните, които тепърва ще се ваксинират, като сумата ще се плаща след първа доза.

Програмата за тези стимули ще продължи до края на юни, като правителството се надява на бърз ефект - още в първите два месеца да се ваксинират допълнително 300 000 възрастни българи, съобщава "Сега".

Коментари

Новини Варна