IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
10:45 | 30 януари 2022
Обновен: 14:52 | 18 април 2024

Продадоха 4 пустеещи училища

Цената - близо половин милион лева

По материала работи: Ставри Таргов
Продадоха 4 пустеещи училища

Община Велико Търново продаде четири пустеещи училища и една закрита детска градина в селата за близо половин милион лв., предаде БНР.

Затвореното от десетилетия училище в село Присово вероятно ще бъде превърнато в старчески дом. Собствениците са от София и развиват подобни социални услуги. От Общинската агенция за приватизация във Велико Търново посочиха, че сделката е за 404 800 лева.

След десетки неуспешни търгове нов стопанин вече има и бившето килийно училище в село Плаково. Полуразрушеното 200-годишно училище е изоставено от половин век, а новият собственик е платил на Общината 17 040 лева. Той обаче все още не е обявил инвестиционното си намерение.

Третото продадено старо училище е в село Войнежа.

Продадена е и последната част от бившето училище в село Пчелище, очаква се да стане производствен имот.

По линия на приватизацията е продадена и закритата детска градина в село Никюп. Купувачите са от Велико Търново, но все още не са споделили какви са плановете им за имота”, заяви кметът на Никюп Йорданка Атанасова и уточни , че закритото училище в селото все още не е продадено. Обявената цена за него е 42 000 лв., пише "Монитор".

Коментари

Новини Варна