IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
11:45 | 21 април 2022
Обновен: 01:56 | 25 март 2024

Кой лежал, лежал! Край на безплатните шезлонги и чадъри на плажа

Министерството на туризма спря „пандемичната оферта“

По материала работи: Ставри Таргов
Кой лежал, лежал! Край на безплатните шезлонги и чадъри на плажа

Край с безплатните и по-евтини чадъри и шезлонги по Черноморието. Министерството на туризма няма да предложи на концесионери и наематели на плажове „пандемичната оферта“, която вървя две години – по-ниска такса срещу пропорционални ниски цени за плажни принадлежности. Така миналото и по-миналото лято плащахме за чадъри и шезлонги по 2.50 лева на някои места, а имаше и плажове, където бяха абсолютно безплатни. Припомняме, че Лято 2021 стартира с десет такива, пише "Марица".

От Министерството на туризма вече са изпратили съобщение до концесионери и наематели на плажове, че таксите им се актуализират с 3.3% нагоре заради инфлацията. Това е записано в договорите им, а нивото на инфлацията се взима за приключилата година според НСИ, тоест за 2021 г.

Така например вече е ясно, че чадър и шезлонг на плаж „Царево-Попски“ ще бъдат по 5 лева бройката. В Равда и Несебър ще са двойно по-скъпи – по 10 лева. Така сянката за двама ще излиза 30 лева.

В Поморие ще са по 7 лева, а в Балчик ще са по 8 лева, става ясно от финализираните търгове за плажове, пише "Стандарт".

Коментари

Новини Варна