IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
12:00 | 31 юли 2022
Обновен: 19:14 | 20 април 2024

Браншът: Няма газ за бизнеса

Липсата на синьо гориво ще доведе до съкращаване на 250 000 работници

По материала работи: Ставри Таргов
Браншът: Няма газ за бизнеса

„Обещаха ни 4 пъти по-евтин газ, а той поскъпна 2 пъти, но по-лошото е, че няма газ за бизнеса“. Това каза в интервю за bTV Васил Велев, председател на Асоциацията  на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Работодателските организации са попитали с отворено писмо от 27 юли какво следва, но не са получили адекватен отговор.

„Получихме неясни обяснения за някакви 7 танкера, които впоследствие се оказаха 3 до края на годината, но за сметка на това този газ не може да стигне до България, защото нито има слотове за разтоварване, нито има трасе, по което да пристигне газ. Даже и този газ да стигне до България, той не решава проблема, защото осигурява по малко от половината от недостига“, каза Велев.

По думите му липсата на синьо гориво за бизнеса ще доведе до съкращаване на 250 хил. работници.

Коментари

опетков ( преди 1 година )
Докога ще се опитват да ни зомбират бивши комсомолски лъжци. България е нищожен консуматор на природен газ. В действителност се реве толкова много заради парното на софиянци и някой друга баничарница. Кой умен човек би се вързал на газ при положение, че ще го получава от руските лъжци и изнудвачи.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна