IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
16:00 | 14 март 2023
Обновен: 01:58 | 14 май 2024

Готвят тесла на шофьорите за техническите прегледи

Няма да могат да ги минат, ако не си платят глобите към КАТ

По материала работи: Ставри Таргов
Готвят тесла на шофьорите за техническите прегледи

Преди да преминат годишен технически преглед собствениците на автомобили трябва да представят документ за платени глоби към Пътна полиция. Това предложение издигнаха пътни експерти.

Според бившия началник на софийската Пътна полиция Тенчо Тенев това е начин да се повиши събираемостта на глобите.

"Наистина всяка година минаваме технически преглед на автомобила и по този начин, иска не иска водача, като иде да си прекарва моторното превозно средство на годишен технически преглед , като му вкарат данните в системата, ще се установи, че има глоби за плащане, има хора по 4-5 годни не си плащат глобите", посочи Тенев.

"Това е една от успешните мерки да се вкарат глобите на съответния водач и ако те не са платени, автомобилът да не може да мине на преглед, тъй като, ако автомобилът няма годишен технически преглед, той се води неизправен на пътя и за него не важи КАСКО и при една проверка се налага глоба, че автомобилът е технически неизправен", допълни Румен Дунев, автомобилен състезател, цитиран от "Стандарт".

Коментари

анонимен ( преди 1 година )
Е, Честито пак намира начин държавата да ограбва бедния народ,!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
тъй-тъй ( преди 1 година )
Добре, че ги има тези информационни системи, но засега са само в НАП. Има ги, когато трябва да даваш пари на държавата, ако трябва да вземеш от нея, ще ти искат мокър печат, мокър подпис и ...целият ще си мокър от пот да ходиш по мъките.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 6
Ахаахха ( преди 1 година )
Аз получих фиш две години след нарушението. През това време ми откраднаха рег. номер и трябваше да го сменя, и нямаше никаква възможност този фиш да се плати, защото беше за друг рег. номер :) :) :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 3
Игнат ( преди 1 година )
По презумпция ГТП означава Годишен Технически Преглед на МПС. И така, какво общо има нарушението на ЗДП и изправността на автомобила? Това няма законова основа.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 4 rate up comment 10
Клъц ( преди 1 година )
Как се събират глоби: днес 16 Март 2023 г. Получих от КАТ фиш издаден на 20 Април 2021г. Това са 2 години. Предишния фиш също беше с 2 години закъснение. Как ще дисциплинираш водача когато го наказваш 2 години след нарушението? Това си е само събиране на пари. Глобата трябва да дойде веднага след нарушението, за да има адекватно наказание. А така нито знам кой е карал автомобила нито къде, защото е фирмен.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 8
Жгмъц ( преди 1 година )
Бафмааму и отде тоз документ, да не е от дистемата дето гледа големия талон на ГТП? Т ЪП А Н А Р И !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 4
Демократчо ( преди 1 година )
Т.Тенев се провали в кат и го пратиха във 2 ро рпу. Тази дивотия е противозаконна! Наказанието има ред и възможност да се оспорва! Това милиционерско изнудване е точно в тъпчов стил!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 12
Даскала ( преди 1 година )
Мисля че няма проблем в момента на прегледа, служителите на пункта да влязат в сайта на КАТ и да проверят дали има неплатени глоби и ако има да откажат преглед. Да се направи обратна връзка с КАТ и да е ясно дали към момента на прегледа глобите са били качени сайта им, за да се държат отговорни пунктовете. И не съм съгласен аз да си плащам глобите, а тарикати да пасуват.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 11 rate up comment 9
Диана ( преди 1 година )
Може да изискват и документ за платен ток, вода и парно, вече стават нагли!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 25
Man40 ( преди 1 година )
Защо точно на прегледите? Има начини за събиране на глоби. Когато плаща данъци, отнемане на книжка или точки, докато не изчисти глобите! Може да те глобят в деня, когато отиваш към пункта за прегледи, ще се връщаш на опашка в КАТ ли пак?Недомислица някаква!Виш "как го прави комшията"!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 18
Новини Варна