IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Икономика
13:10 | 26 май 2023
Обновен: 03:42 | 16 април 2024

Какво е бизнес интернет?

По материала работи: Ставри Таргов
Какво е бизнес интернет?

Снимка Pixabay

Бизнес интернет е конкретна връзка, която е предназначена за използване от различни компании или платформи, които се занимават с дейности в по-голям мащаб. Този вид услуга предлага по-бързо качване, изтегляне и инсталация на файлове. Има повече функции от домашния интернет и се съпътства от техническа поддръжка, с цел максимално ефективно обслужване на клиенти, при поява на проблеми.

Ако дейността на една фирма, свързана с нейния онлайн маркетинг и магазин, се извършва от дома, този вид система предлага много по-добри възможности особено ако фирмената уеб страница е посещавана от много клиенти наведнъж.

Какви са предимствата на бизнес интернета?

Този вид интернет услуга има няколко основни предимства пред обикновените опции, които повечето потребители използват в дома си. На първо място, връзката е скоростна, което улеснява процеса. Тези връзки притежават и специална линия, един статичен IP адрес и симетрична връзка. Чрез нея клиентът има повече възможности за съпоставяне на скоростите на качване и изтегляне.

При осъществяване на видеоконференции, качеството на бизнес интернета е незаменимо, защото той предотвратява потенциални накъсвания, които биха могли да прекратят конферентния разговор. Друго предимство на този тип свързване е денонощната поддръжка. Повечето такива услуги предоставят помощ по всяко време и свеждат до минимум ситуациите, в които определен технически проблем ограничава функционалността на сайта на дадена фирма.

Колко бърз е бизнес интернетът?

Бързата скорост е важен фактор при избор на доставчик за вашата компания. Тя може да увеличи производителността на служителите, да подобри ефективността и изживяването на клиентите. Бавната скорост може да прекъсне всичко – от работния процес до комуникациите.

Повечето доставчици предлагат комерсиална интернет услуга на различни скорости, които варират от мегабита в секунда (Mbps) до гигабита в секунда (Gbps). Ето кои са най-често срещаните предложения:

- 50 Mbps – идеален за трима до петима служители за изпълнение на леки задачи, като изтегляне на файлове и изпращане на имейли, но неефективен за по-сериозни дейности;

- 100 Mbps – подходяща опция за фирми, които имат трафик от максимум десет души на ден. Тя ви позволява да споделяте файлове, да извършвате поточно предаване и да осъществите улеснено извършване на транзакции във вашия сайт;

- 300 Mbps – скорост, която е най-подходяща за среден бизнес с до 30 потребители, преминаващи през сайта на ден. Тя ви позволява да предавате поточно видео с висока разделителна способност на множество устройства и канали, да провеждате онлайн конференции и да осигурите безпроблемното функциониране на една уеб страница;

- 1 Gbps (1000 Mbps) – това е перфектният вариант за корпоративни фирми с повече от 30 служители. Скоростта ще осигури висока функционалност с минимални прекъсвания. По този начин всяка голяма компания ще провежда своята дейност без затруднения.

Това са най-често предлаганите скорости на бизнес интернет от доставчиците. Можете да се натъкнете и на други разновидности, така че направете внимателен избор и помислете в дългосрочен план за евентуални промени, като мигриране на сайта, които да касаят качеството на тази услуга.

Защо този тип връзка е най-доброто решение за вашата компания?

С бизнес интернет връзка, уеб сайтът ще подобри функционалността си, което може да доведе до по-голяма клиентска база и повече приходи. С поддържането на качествена уеб страница може да намалите броя на своите физически магазини.

Това означава, че няма да се налага да се занимавате с управление на физическо пространство, с ограничени ресурси и работен график. Може да постигнете по-силно уеб присъствие, което продължава денонощно. Бизнес интернет връзката ви дава възможност да разраствате своя бранд онлайн.

Допълнителната характеристика на този тип услуга е възможността да достигнете до повече клиенти, като увеличите съществуващата си клиентска база. Стабилната мрежова връзка предоставя максимално удобство на клиента, докато сърфира във вашия сайт. Това означава, че той ще може да достигне по-лесно до всяка една от вашите услуги и ще осъществява своите покупки по-бързо, което е от решаващо значение за увеличаването на вашите приходи.

Съвети при избор на услуга

Тази услуга е най-подходящата опция за почти всяка фирма или компания, която иска да си осигури безпроблемна функционалност и улеснено сърфиране на потребителите, изтъкват експертите от Нетера.

При избирането на конкретен пакет, към който да се насочите, вземете предвид не само цената и скоростта, но и репутацията на съответния доставчик. Това е от ключово значение, ако искате в дългосрочен план да имате гаранция за максимално добра бизнес услуга, която да помогне на компанията ви да развие своята уеб страница и онлайн популярност.

 

Новини Варна