IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
12:00 | 7 юни 2023
Обновен: 22:04 | 25 март 2024

Изплащането на пенсиите започна

Преводите на сумите по сметките на хората, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени днес

По материала работи: Ставри Таргов
Изплащането на пенсиите започна

От днес до 20 ще се извърши изплащането на пенсиите през юни. Преводите на сумите за настоящия месец по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени днес, съобщиха от Националния осигурителен институт.

На интернет страницата на ведомството вече има нова електронна услуга, свързана с правото на лицата да бъде продължено изплащането на инвалидната им пенсия и/или на добавката за чужда помощ и след изтичането на срока на експертното решение на ТЕЛК/НЕЛК за времето до издаването на ново такова, в случай че е налице забавяне в медицинската експертиза при преосвидетелстването им, съобщава БНТ.

Чрез "Справка за получени данни от Министерство на здравеопазването/РЗИ по Закона за здравето/ПЗР на ЗИД на Закона за хората с увреждания" пенсионерите могат в реално време да се информират дали за тях към НОИ има подадена информация за тяхното преосвидетелстване от органите на медицинската експертиза, посочват от НОИ.

Коментари

Новини Варна