IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
17:00 | 15 юли 2023
Обновен: 15:42 | 13 май 2024

Полицаи хвърляха стотинки по финансовото министерство

Те настояват за 10% увеличение на заплатите

По материала работи: Ставри Таргов
Полицаи хвърляха стотинки по финансовото министерство

Полицаи излязоха на национален протест в центъра на София. Те настояват за 10% увеличение на заплатите. Организатор на демонстрацията е Синдикалната федерация на служителите на МВР.

Полицаите организираха шествие от Министерския съвет до сградата на Народното събрание. Протестиращите хвърляха жълти стотинки пред ведомството, оглавявано от министър Асен Василев. Те са недоволни от решението му да не внесе в Бюджет 2023 предложение за увеличение на техните заплати. Асен Василев попита откъде ще дойдат парите за евентуално увеличение на заплатите им.

"След като министър Василев не пожела да чуе и да ни разбере, остават надеждите у народните представители. Протестираме заради лошите условия на труд. Заплатата не е коригирана спрямо инфлацията. Искаме по-добри условия и 10% увеличение на заплатите", заявиха протестиращи пред Bulgaria ON AIR.

На площада пред парламента имаше служители на МВР от цялата страна. Те отдадоха почит и на загиналите свои колеги, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна