IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
16:40 | 14 септември 2023
Обновен: 04:38 | 16 май 2024

Отпускат още 63 млн.лв. на земеделските производители

Средствата се дават във връзка с разрешения внос на украинско зърно

По материала работи: Ставри Таргов
Отпускат още 63 млн.лв. на земеделските производители

Министерството на финансите ще отпусне допълнително 63 млн. лв. за подпомагане на земеделските производители след отмяната на забраната за внос на украинско зърно, гласувана днес от Народното събрание.

Средствата се очаква са бъдат гласувани от правителството следващата седмица и да бъдат преведени по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“, съобщиха от пресслужбата на финансовото ведомство.

Допълнителна подкрепа за производителите на храни през втората половина на годината беше обещана на среща на животновъди с премиера Николай Денков и финансовия министър Асен Василев през юли по време на подготовката на бюджета за 2023 г.

Средствата в размер на 213 млн. лв. бяха заложени в държавния бюджет. На срещата част от животновъдите се противопоставиха категорично на удължаването на забраната за внос на зърно от Украйна с аргумента, че това оскъпява фуражите, а оттам и храните и повишава инфлацията, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна