IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
12:00 | 28 март 2024
Обновен: 13:06 | 27 април 2024

Агнешкото удари 32 лв. за кг месец преди Великден

Определено има спекула по веригата производител - прекупвач - търговец, категорични са от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация

По материала работи: Ставри Таргов
Агнешкото удари 32 лв. за кг месец преди Великден

По-малко от месец преди Великден и Гергьовден, родното агнешко месо стигна рекордната цена от 32 лв. за килограм в Пловдив. Определено има спекула по веригата производител - прекупвач - търговец, категорични са от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, съобщава Нова.

"Първата партида на агнешкото през тази година беше на миналогодишни цени", каза Дафинка Дългърова, управител на магазин. Според нея ще има леко поскъпване заради по-високата изкупна цена живото тегло. Тя допусна, че след няколко седмици цената ще се покачи с още 10%.

Според нея през миналата година стойността на яйцата се е променяла много динамично. „Тази година тя се стабилизира. Последната партида е с по-ниска цена. Смятам, че няма да има увеличение”, каза тя.

Дафинка Дългърова уточни, че зеленчуците поевтиняват. „Цената на българската краставица ще се изравни с тази на вносната”, каза търговецът.

Коментари

Новини Варна