IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
16:13 | 1 август 2014
Обновен: 12:06 | 5 декември 2022

Искаме от Европа над 113 млн. евро за морско дело и рибарство

Искаме от Европа над 113 млн. евро за морско дело и рибарство

По материала работи: Слав Велев
Искаме от Европа над 113 млн. евро за морско дело и рибарство

113 543 226,75 евро са предвидени в Програмата за морско дело и рибарство у нас. Това съобщи зам.-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова при откриването на публичното обсъждане на програмата, предаде пресслужбата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА)

Приоритетите и мерките на Програмата за морско дело и рибарство /ПМДР/ 2014-2020 г. и предвидения финансов ресурс за изпълнението им бяха представени на организираното от ИАРА.

„За сектор „Рибарство“ всички ние искаме устойчив растеж, инвестиции в човешки капитал, иновации, производство на продукти с висока добавена стойност, насърчаване на социалното сближаване и разкриването на работни места в зависими от рибарството общности. Надявам се да постигнем всичко това с общи усилия между бранша, администрацията и всички заинтересовани страни чрез прилагането на новата Програма за морско дело и рибарство“, заяви заместник-министъра на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова при откриването на публичното обсъждане на програмата. 

„Общият финансов ресурс за изпълнение на приоритетите и мерките на Програмата за морско дело и рибарство е 113 543 226,75 евро. За новия програмен период успяхме да постигнем увеличение на финансовия ресурс с над 8 млн. евро, като по мерките свързани с пазарите и преработката на продукти от риболов и аквакултури ще се отпускат 4 пъти повече средства от предишния период“, каза още зам.-министър Маринова.

„До началото на месец септември Програмата за морско дело и рибарство /ПМДР/ 2014-2020 г. трябва да бъде представена в Европейската комисия, като се надяваме тя да бъде одобрена до началото на 2015 г., информира участниците в срещата г-н Лъчезар Золев, началник-отдел „Програмиране и мониторинг“ към Дирекция „Европейски фонд за рибарство“.

Черно море

Коментари

Новини Варна