IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
10:03 | 10 септември 2014
Обновен: 10:15 | 24 април 2024

От НАП предупреждават за опити за измама от тяхно име

От НАП предупреждават за опити за измама от тяхно име

По материала работи: Златина Добрева
От НАП предупреждават за опити за измама от тяхно име

Националната агенция за приходите (НАП) предупреди за опити за измама от нейно име. В агенцията са изпратени сигнали от клиенти за получени съобщения по електронната поща, в които се иска попълване на банкови данни и информация за кредитни карти.
В електронните съобщения се предлага онлайн попълване на формуляри за възстановяване на дължими данъци и за целта е поискана и финансовата информация. Досега писма с подобно съдържание са изпращани на клиенти на агенцията на английски език. В тях се казва, че сумата за възстановяване възлиза на 977,93 лева.
От НАП са категорични, че техни служители по никакъв повод не изискват банкова информация и данни за кредитни карти по електронен път. Данъчните служители не предлагат и попълване на електронни формуляри за възстановяване на данъци, пише investor.bg.
Приходната агенция е сезирала правоохранителните органи за случая и по него тече разследване. Данъчните призовават хората, получили подобно писмо, да се свържат с тях за допълнителна информация.

Коментари

Новини Варна