IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
13:11 | 4 февруари 2016
Обновен: 15:15 | 9 април 2024

Време за мен – шефът на търсенето в Google си тръгва

Неговото място ще заеме специалист по изкуствен интелект

По материала работи: Деян Михайлов
Време за мен – шефът на търсенето в Google си тръгва

Един от най-влиятелните мениджъри на интернет концерна Google се оттегля. Ръководителят на подразделението за търсачката и вицепрезидент на компанията Амит Сингал напуска в края на февруари.

След 15 години в концерна той искал да се посвети на благотворителност и да прекарва повече време със семейството си, пише Сингал, който е индиец по произход, в постинг в Google Plus.

Мястото му ще заеме Джон Джанандреа, който досега оглавяваше подразделението за изкуствен интелект на компанията.

Това със сигурност не е случайно. Сега редица пазарни анализатори смятат, че това ще е следващата голяма революция в компютърните технологии и може да подобри значително възможностите на търсачката и респективно начина, по който ползваме интернет. Очаква се разработването на самообучаващи се машини да играе все по-сериозна роля в ключовия бизнес на дъщерната на Alphabet компания.

Сингал бе отговорен за търсачката – най-важната част от бизнеса на Google. По-голямата част от приходите си тя прави именно с реклами в резултатите от търсенето. Към неговите отговорности беше и разработването на алгоритми, според които Google сортира резултатите.

Още подобни новини четете в Investor.bg

Коментари

Новини Варна