IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
10:25 | 8 февруари 2016
Обновен: 10:57 | 24 април 2024

България запазва стабилни позиции в класация на най-желаните страни за втори дом

Напрежението в Турция не спира международните инвеститори в имоти да търсят възможности в страната

По материала работи: Борис Проданов
България запазва стабилни позиции в класация на най-желаните страни за втори дом

 

В началото на годината България запазва позициите си в класацията на онлайн портала themovechannel.com за най-желаните дестинации за инвестиции във ваканционни имоти.

 

Страната ни остава на 14-та позиция в класацията през януари с малко под 1% от запитванията за имоти, осъществени през портала.

 

През миналата година България успя да достигне до топ 5 на същата класация, но не задържа класирането си, като през цялата година се колебаеше в разположението си в подреждането, но оставайки в топ 20.

 

Лидер в класацията остават САЩ с 18,3% от запитванията. Втората позиция е за Франция, която се задържа за втори пореден месец, след като измести Испания в края на миналата година. Третото място остава за Испания, а на четвърто място се изкачва Турция.

 

Топ 10 се допълва от Португалия, Обединените арабски емирства, Бразилия, Италия, Индия и Аржентина.

 

Най-силен скок в класацията през януари постига Малта – с 21 места до 20-та позиция, следвана от Нова Зеландия – с 18 позиции до 29-то място. Със 17 позиции напред се изкачва и Аржентина, а с 13 – Австрия до 12-то място. С по 10 места напред се придвижват и Фиджи, Латвия и Сенегал.

 

Същевременно най-силен спад в класацията отбелязва Хърватия – с 13 места до 35-та позиция. Германия губи 12 позиции до 18-то място, а Канада – 11 до 19-то място.

 

От портала отбелязват, че атентатите в Истанбул явно не се отразяват на чуждестранните инвеститори в имоти, тъй като запитванията за Турция се увеличават повече от два пъти в началото на годината спрямо края на предишната. Наскоро страната беше наредена сред най-перспективните държави за инвестиции в имоти и други строителни проекти заради нарастващото население и въпреки политическите рискове и напрежението заради войната в Сирия и конфликта с кюрдите.

 

Същевременно обаче Египет продължава да губи позиции и вече е на 45-то място в класацията на портала.


investor.bg

Коментари

Новини Варна