IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
18:02 | 28 октомври 2016
Обновен: 22:18 | 25 април 2024

Чакаме 5% ръст на зимния туризъм

Прогнозата е на базата на направените заявки за чартъри

По материала работи: Борис Проданов
Чакаме 5% ръст на зимния туризъм

Ръст от 4,5% - 5% на туристи се очаква в зимните ни курорти. Прогнозата е на базата на направените заявки за чартъри. За Русия те са 24% повече, за Израел увеличението е с 20%, а за Ирландия - с 3-4%. Това съобщи министър Николина Ангелкова в Пловдив, където присъства на изнесено заседание на националния съвет по туризъм. Официално: Рекорд за Лято 2016, 5 млн. чужди туристи и 18% ръст По думите й повишения има и на гостите от Румъния, Гърция, Сърбия, Македония, които пътуват до планинските ни бази с автомобили.

 

"Както за плажовете, така и за ски пистите у нас ще бъде направена интерактивна карта и качена на сайта на министерството на туризма", добави Ангелкова.

 

В началото на ноември ще стартират турове на над 240 журналисти и повече от 40 туроператори от 40 държави, които ще обикалят зимните ни почивни бази. Предстоят съвместни проверки на министерството и Комисията за защита на потребителите в зимните курорти.

 

Целта е да се установи дали всички обекти разполагат с необходимата техническа обезпеченост, за да посрещнат скиори, предаде 24 часа. Гърция отчита спад на приходите от туризъм От КЗП заявиха, че през летния сезон са извършили близо 5000 проверки, съставени са 300 акта, което е с 6-7% по-малко в сравнение с миналата година. Най-честите нарушения са извършване на услуги с по-ниско качество от обявеното.

 

аctualno.com

 

Още по темата: Николина Ангелкова: 40% ръст на туристите от големите туроператори очакваме през следващото лято!

Коментари

Новини Варна