IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
13:36 | 13 септември 2017
Обновен: 14:00 | 10 май 2024

Водна стена с трикольора ни стана кулминация на демонстрация на пожарникари

По материала работи: Борис Проданов
Водна стена с трикольора ни стана кулминация на демонстрация на пожарникари

Водна стена с цветовете на българския трибагреник стана кулминация на днешните демонстрации в центъра на Кърджали на противопожарна техника и действия при кризисни ситуации по повод Седмицата на пожарната и аварийна безопасност. Тя бе изстреляна от телескопична стълба като във въздуха се очертаха бяла, зелена и червена струя под аплодисментите на гражданите наблюдаващи демонстрациите.


Демонстрациите по повод 14 септември - професионалния празник на огнеборците, преминаха при засилен интерес, най-вече от страна на децата. Беше загасен горящ автомобил и със специална резачка бе освободен водачът от притискащите го ламарини. Своевременно реагира екип на Центъра за спешна медицинска помощ, който откара "пострадалия" в болницата. Демонстрирани бяха възможностите на нова пожарна кола "Ман" в гасенето на открит огън. Сребърните медалисти от републиканското първенство - младите огнеборци от ОУ "Христо Смирненски" в село Мост показаха умения в боравенето с щранговете. От 6-я етаж на сградата на областна администрация бе евакуриан "пострадал при пожар" чрез специален лифт.

 

БТА

 

Още по темата: Пожарникари „спасиха“ дете от горяща детска градина (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна