IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
12:15 | 20 ноември 2018
Обновен: 02:45 | 25 април 2024

Забраниха на Иванчева и заместничката й да напускат страната

Аргументът били повдигнатите обвинения, а и гарантираното им явяване пред съда

По материала работи: Пламен Янков
Забраниха на Иванчева и заместничката й да напускат страната

Снимка: Investor Media Group, архив

 

 

 

Специализираният съд наложи забрана на Десислава Иванчева и Биляна Петрова да пътуват в чужбина, макар, че те са в ареста. Предстои горната инстанция да реши дали да ги пусне под домашен арест.

 

Въпреки това съдия Иво Хинов се аргументира, че трябва да се гарантира явяването им в съдебна зала.

 

Преди началото на днешното заседание стана ясно, че искането на прокуратурата за забрана за пътуване в чужбина е изпратено на защитниците вчера в 10:25 часа по електронната поща. А до Иванчева и Петрова така и не е стигнало, пише БТА, цитирана от dnes.bg.


Аргументът на прокуратурата да иска забраната за напускане на страната били повдигнатите обвинения, а и гарантираното им явяване пред съда.

 

Защитата призова съдът да уважи искането на прокуратурата. "Нейната мечта е сама да отваря прозореца си", обясниха защитниците.

 

Иронично пък друг от адвокатите Емануил Йорданов заяви, че е наложително забраната да влезе в сила. Особено когато те са в ареста.

 

Иванчева заяви, че за нея е смешно това искане. "В ареста сме под строга охрана и три райбера", каза тя.

 

Биляна Петрова заяви, че не в разбрала защо още е в ареста, след като миналата седмица е била пусната от съда. Явно има проблем между съда и ареста в комуникацията. В ареста не пристигна факса за промяна на мярката.

 

"Забраната няма никакво значение за моето поведение. Така или иначе вече сме осъдени", каза Петрова през сълзи.

 

Междувременно стана ясно, че спецапелативният съд е върнал на долната инстанция всички документи по искането за освобождаване, за да бъдат окомплектовани изцяло.

Коментари

Новини Варна