IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
09:00 | 25 март 2021
Обновен: 15:33 | 28 март 2024

МВР се опъва на съда! Няма да връща книжки, ако имаш неплатени глоби

Рекетът и изнудването са отвсякъде, оплака се шофьор

По материала работи: Ставри Таргов
МВР се опъва на съда! Няма да връща книжки, ако имаш неплатени глоби

Ден след като Конституционният съд отмени отнемането на шофьорска книжката заради неплатени глоби, шофьори се оплакаха от нов проблем - МВР не им дава подновените книжки, докато не платят старите си задължения.

"В районното ми излезе, че имам да плащам един фиш от 50 лева и ми казаха да го платя, за да може да ми бъде преиздадена новата книжка. Аз го платих и сега се оказа, че имам някакъв друг акт от 2019 г.

Рекетът и изнудването са отвсякъде. Лошото е, че едни глоби излизат в системата на КАТ, а други не излизат", разказа патилата си пред Нова телевизия шофьор.

Омбудсманът Диана Ковачева посъветва МВР доброволно да върне отнетите книжки. "Имам жалби в последните месеци от водачи на МПС, които са спирани на територията на страната като са проверявани не само те, но и пътниците в колата за неплатени глоби", каза тя.

От МВР отказаха коментар по казуса.

А според юристи, въпреки решението на Конституционния съд, няма как да си търсите правата по съдебен път, ако вече ви е била взета шофьорската книжка или са ви свалени номерата на колата заради неплатени глоби.

"Най-лесният начин го видяхме. Той ни връща обратно във феодализма. Това не е подходът, който трябва да се следва", смята проф. Пламен Киров - бивш конституционен съдия, съобщава Dnes.dir.bg.

Коментари

да го духат ( преди 3 години )
Като почнат да ги бият ще връщат книжки и ще пеят Родната полиция ви пази
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна