IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
16:30 | 20 септември 2021
Обновен: 09:41 | 18 март 2024

Кантарджиев: Цифрите за новите ковид случаи са занижени

Не се връзват с броя на постъпилите в болница и починалите

По материала работи: Ставри Таргов
Кантарджиев: Цифрите за новите ковид случаи са занижени

"Имаме основания да се съмняваме в обявявания брой нови случаи на COVID-19 у нас. Застопориха се около 1 000, което не корелира на броя на постъпващите в болници и починалите".

Това заяви проф. Тодор Кантарджиев в ефира на сутрешния блок на NOVA NEWS "Твоят ден". Той прогнозира, че пикът на настоящата вълна на заразата ще настъпи в средата на октомври.

"Когато мен ме разкараха, хората си казаха: "Този досега ни караше да се ваксинираме, но щом го махат, няма да се ваксинираме - да видим какво ще стане", каза още професорът.

Той коментира и закупуването от България на френската ваксина. "Тя е за много ограничен контингент хора, които няма да направят адекватен отговор с другите ваксини поради заболяване или провеждана терапия и по-лесно ще изградят имунитет към синтетичния й белтък", разясни специалистът.

Той бе категоричен, че служебното правителство не върви в правилната посока при борбата с пандемията, но той самият не искал да им пречи с критики, пише "Стандарт".

Коментари

Новини Варна