IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Общество
14:30 | 11 ноември 2021
Обновен: 16:08 | 15 април 2024

Дават по 100 лв. на месец на учителите, които изследват учениците 2 пъти седмично за ковид

Същото се полага и на непедагогическите специалисти

По материала работи: Ставри Таргов
Дават по 100 лв. на месец на учителите, които изследват учениците 2 пъти седмично за ковид

По 100 лв. за ноември и декември ще получат учителите и непедагогическите специалисти, които изследват учениците за Covid-19 два пъти в седмицата, за да осигурят присъствено обучение в безопасна среда, съобщи Министерството на образованието.

Заплащането е договорено между министерството и работодателските организации в сферата на образованието.

86 000 щадящи теста за ковид за тестване на ученици от 1 до 4 клас се очаква да пристигнат днес в областите Пловдив, Бургас, Русе и Враца. С това общият брой на областите, които ще бъдат снабдени с тестове, ще се увеличи на 17. Присъственото обучение се очаква да започне от следващия вторник, тъй като в понеделник, първият ден след изборите, обучението ще бъде в онлайн среда.
 
Министерството на образованието обяви данни за ваксинирането на ученици и учители.

Учениците над 12-годишна възраст, които са имунизирани, вече са повече от 6%. Те няма да бъдат тествани два пъти в седмицата, когато се върнат в клас.

Няма да се изследват в училище също деца с валидни документи за преболедуване или за антитела. Процентът на имунизираните учители също расте и вече наближава 43%. Ваксинирани са също 33% от непедагогическите специалисти, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна