IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
09:00 | 4 февруари 2022
Обновен: 22:19 | 26 март 2024

Версията за трагедията във Враца: Миглена имала рак, но не го лекувала!?

6-годишното момченце не е единственото дете на жената

По материала работи: Ставри Таргов
Версията за трагедията във Враца: Миглена имала рак, но не го лекувала!?

Вероятната причина за смъртта на жената в Спешното във Враца е рак на белия дроб.

43-годишната Миглена е била болна поне от две години и не се е лекувала. Това твърдение все още не е потвърдено официално, тъй като съдебно-медицинската експертиза все още се изготвя, пише "Конкурент".

Мъжът на Меги също е починал от рак, още преди синът им да навърши 2 г.

6-годишното момченце не е единственото дете на жената. Той е третата й рожба, като има двама братя, навършили пълнолетие.

Към момента е ясно, че жената е била шест дни на домашно лечение. Личният си лекар е посетила в понеделник на 24 януари заради хрема и лека температура. Изследвана е за ковид, като тестът й бил отрицателен.

"Лечението е започнало от същия ден, в който е дошла. С антибиотик, тя каза, че си има прахчета вкъщи и аспирин. Аз съм ѝ пуснала и други неща за кашлица, ако се появи. И понеже така протича при всички, се разбрахме, че ако има усложнения, висока температура или се появи задух, да дойде отново.

Повече не се обади. Сега, колко е провеждано и как е провеждано лечението, не мога да кажа", каза личният й лекар д-р Цветанка Генкова пред Bulgaria ON AIR.

Вчера тялото на жената бе есхумирано и транспортирано за аутопсия в болницата.

Служители на врачанска погребална агенция са оказали съдействие на криминалистите. Процедурата е проследена от следователят, който работи по случая и е извършена в присъствието на поемните лица, съдебен лекар и полиция.

Вероятно до седмица ще са ясни точните причини за смъртта на Миглена Сиренярска, а аутопсията е единственият начин да се разберат причините за смъртта я.

Прокуратурата проверява защо отказът от аутопсия е подписан от сестра й Таня Иванова, а не от някой от родителите й Кольо и Цветанка Сиренярски, които са живи.

По времето, когато Миглена е докарана в Спешна помощ, дежурната лекарка е приемала жената на човека, заснел клипа. Съпругата е имала нужда от кардиологична помощ.

Николай Василев, мъжът до Меги, заяви, че той и близките й няма да завеждат дела срещу медици от врачанската болница. Снощи той помоли медиите и обществеността да не спекулират с личната им драма и да ги оставят да преодолеят травмата от загубата.

"Разпитваха ме в следствието, след това имах среща със социалните, а после трябваше да заведа малкия на психолог. В подредения ни живот всичко беше нормално и в един момент така се обърка и рухна, че още не можем да приемем реалността. Изживях страшни мигове пред спешното, но едва когато видях час преди погребението на Миглена качения клип, се почувствах напълно съсипан".

Преглъщайки мъката си, мъжът сподели, че малкото момче вече е добре, знае, че мама е починала и вече е звездичка в небето.

"Ние с близките на Миглена ще си отгледаме детето, нищо че не съм му биологичен баща", каза още Николай.

А близките на починалата жена оповестиха единствената сметка, на която може да се помогне на 6-годишния й син, останал кръгло сираче след смъртта й.
Детето ще продължи да се отглежда на същия адрес в обкръжението на най-близките си роднини. Грижите за него ще поемат бабата и дядото по майчина линия с помощта на лелята.

Към момента то не се нуждае от дрехи и обувки, уточняват близките на починалата.

Банковата сметка, на която може да подкрепите детето, е на името на баба му и никой друг не събира средства за него.

Титуляр: Цветанка Кунова Сиренярска
IBAN: BG59DEMI92401000290753.

Коментари

Alb11g завет 80г ( преди 2 години )
rate down comment 1 rate up comment 0
БЛИЗКИТЕ ЗАТРИВАТ МА ( преди 2 години )
Проговори личният лекар на починалата пред регистратурата на Спешното отделение в болницата във Враца Миглена. Личният лекар на починалата във врачанската болница жена заяви, че тя е дошла при нея с хрема и са се разбрали да се обади, ако се влоши.Аутопсия ще установи точната причина за смъртта на жената. По неофициална информация жената е страдала от тежко белодробно заболяване, за което близките не са знаели.Миглена посещава личния си лекар за последно на 24 януари заради обилна хр ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 5 rate up comment 0
Новини Варна