IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Общество
17:26 | 25 юни 2015
Обновен: 09:43 | 10 април 2024

София ще си има музикален подлез от 30 юни

Ще бъде между Цариградско шосе" и ул. "Александър Жендов"

По материала работи: Ставри Таргов
София ще си има музикален подлез от 30 юни

Първият софийски музикален подлез ще бъде официално открит на 30 юни. Той ще бъде разположен между бул. "Цариградско шосе" и ул. "Александър Жендов" и ще "засвири" официално в последния ден от месеца точно в 10.00 часа, съобщава БТА.

Проектът е дело на инициативата "ПОдЛЕЗНО" и има за цел да направи градската среда по-удобна и по-красива за всички, съобщават организаторите.

За да се допълни музикалния нюанс, стълбите в новия подлез ще бъдат боядисани като клавиши на пиано. Монтираните гигантски декоративни тонколони и аудио касетки ще напомнят за близкото музикално минало, а петолиние с ноти от грамофонни плочи ще учи децата на азбуката на музиката.

Голямата атракция ще е музикалният инструмент "оргафон" (комбинация от орган и ксилофон), който е изработен от водопроводни тръби и през летните месеци минувачите ще могат да посвирят на него с джапанките си.

Българското фолклорно творчество също ще намери място в проекта, благодарение на инициативата "Таратанци". Така в подлеза всеки ще има възможност да разучи стъпките на българско хоро. За завършек на цялата подземна "музикална сцена" млади таланти, избрани с конкурс, ще допълнят картината от графитите, запазени умишлено от екипа при почистването на стените, съобщава Dnes.bg.

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна