IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
18:10 | 25 юни 2015
Обновен: 07:47 | 19 април 2024

Инспекцията по труда разследва причините за фаталната трудова злополука с миньор

Работникът е загинал заради задръстен комин

По материала работи: Ставри Таргов
Инспекцията по труда разследва причините за фаталната трудова злополука с миньор

Инспекцията по труда разследва причините за трудовата злополука, при която снощи миньор загина в рудник "Ерма река" на ГОРУБСО-Златоград. 49-годишният работник е починал на място, след като е бил затрупан от земна маса. При инцидента пострада и друг миньор, който е настанен за лечение в болницата в Смолян.
Трагедията е станала снощи по време на работа на втората смяна. Влизането в рудника за Кирил Минчев е било фатално. Веднага след сигнала за злополуката екип на Инспекцията по труда в Смолян е пристигнал на място, каза директорът й Емилия Даракчиева.
Инспекцията е започнала разследването на инцидента. За съжаление единият работник е починал, а другият работник е в нашата смолянската болница, в добро състояние е, няма опасност за неговия живот.
Продължава проверката за изясняване  на причините за трагедията.
Това, което знам предварително от колегите си, е, че коминът, по който спускат добития материал, се е задръстил, но се е получил един воден джоб. Той е упражнявал напор върху този задръстен материал. Налягането вече е толкова голямо, че той отпушва комина, тръгва цялата тази маса надолу, излиза от комина като една вълна, помита двамата работника, помита рудничния локомотив. Тази вълна повлича някакъв доста голям скален къс, който удря всъщност Кирил по главата, обясни Даракчиева, цитирана от БНР.

Черно  море

Коментари

Новини Варна